Minitarte cu vinete, dovlecel si morcov
PrinteazaMinitarte cu vinete, dovlecel si morcov din: făină, unt, ou, sare, apa, vinete, dovlecei, morcovi, mozzarella, smântână pentru gătit, sare, piper, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 praf de sare
- 6 linguri apă
Pentru umplutură:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 3-4 morcovi mari
- 150 g mozzarella
- 50 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
- opţional, ulei de măsline
Mod de preparare:
Cerni făină într-un castron şi o amesteci împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele. Amesteci cu degetele, până când obţii un aluat sfărâmicios.
Adaugi gălbenuşul şi frămânţi, apoi torni treptat apa, amestecând pentru a forma un aluat omogea.
Inveleşti aluatul într-o folie şi îl laşi la rece 1/2 oră.
Pentru umplutură, speli legumele şi decojeşti morcovii. Tai toate legumele în jumătate, pe lungime, apoi le feliezi tot pe lungime, cu ajutorul unui cuţit special, astfel încât să obţii fâşii lungi şi foarte subţiri.
Dai jnozzarella pe răzătoarea mare. O amesteci cu smântână, sare şi piper după gust. Incingi cuptorul la 180 °C.
Intinzi aluatul în foaie groasă de 4 mm şi tapetezi formele pentru tarte.
Inţepi cu furculiţa aluatul de pe baza formelor. Coci tartele 5 minute. Le scoţi din cuptor, repartizezi în vase compoziţia de mozzarella şi aşezi în mijloc feliile de legume, pe cât posibil la fel de late, rulate astfel încât să alterneze culorile.
Presari sare şi piper peste legume. Opţional poţi să adaugi şi câţiva stropi de ulei de măsline.
Introduci minitartele în cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Minitarte cu vinete, dovlecel si morcov
Pofta buna!