Lapte de pasare

Printeaza

Lapte de pasare din: oua, zahar, lapte, esenta de vanilie.Lapte de pasare

Ingrediente:

  • 8 ouă proaspete
  • 250 g zahăr pudră
  • 1/2 l lapte
  • o picătură de esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de vanilie.

Puneţi caserola pe foc. Amestecaţi cu o spatulă de lemn. După ce crema se îngroaşă, luaţi caserola de pe foc. Puneţi imediat crema într-un vas şi amestecaţi până se răceşte.

Ouăle bătute:

Intr-un recipient special din cupru sau din aluminiu puneţi 8 albuşuri. Bateţi albuşurile bine cu ajutorul unui tel, până când totul devine destul de ferm.

Ouăle bătute trebuie să formeze o spumă lejeră, care să se fixeze bine de tel. După aceasta, adăugaţi 125 g zahăr pudră. Pentru a bate cu mai mult succes ouăle, se poate adăuga un vârf de cuţit de sare sau câteva picături de lămâie.

Coacerea:

Luaţi o caserolă mare joasă şi largă la gură şi umpleţi-o pe trei sferturi cu apă, după care puneţi această apă la fiert. Cu ajutorul unei linguri de lemn formaţi cu albuşurile bătute nişte bulgări mari cam de mărimea unui ou.

Puneţi-i pe suprafaţa apei. Cu ajutorul unei strecurătoare cu coada lungă întoarceţi albuşurile în apă. Scoateţi-le şi lăsaţi-le pe o farfurie să se răcească. Puneţi crema răcită bine într-o farfurie adâncă. Aşezaţi dea­supra ouăle bătute.

Se poate presăra peste ouă migdale tăiate sau puţin zahăr preparat în caramel ori puţină pudră de ciocolată. Acest desert exce­lent se degustă rece, dar nu îngheţat. Este mereu încununat de succes într-un cadru familial. Calitatea sa rezidă în prospeţimea ouălor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.