Porumbei umpluti la cuptor cu vin alb din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei 2 felii mari din piept de porc, crud, subtire 1 pahar mic de vin alb 1 lingura de untura rozmarin Pentru umplutura: maruntaiele de porumbei 1 […]
Porumbei in suc propriu
PrinteazaPorumbei in suc propriu din: porumbei, ceapa, morcov, telina, usturoi, patrunjel, salvie, rozmarin, dafin, ansoa, vin alb, otet, ulei de masline, sare, piper si crutoane de paine rumenite in unt.
Ingrediente:
- 2 porumbei
- o ceapă mare
- 1 morcov
- o bucată de ţelină
- 2 căţei de usturoi mari
- pătrunjel verde
- salvie
- rozmarin
- o foaie de dafin
- 1 anşoa
- vin alb
- oţet
- ulei de măsline
- sare
- piper
- crutoane de pâine rumenite în unt
Mod de preparare Porumbei in suc propriu:
Curăţaţi porumbeii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi apoi puneţi-le într-un vas cu ulei împreună cu ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul tocat fin.
Adăugaţi tot aici câteva frunze de salvie, o foaie de dafin, rozmarinul tocat mărunt, vin şi oţet după gust. Lăsaţi vasul la foc domol, până când carnea se pătrunde.
Mai puneţi din când în când câte puţină apă şi acoperiţi etanş vasul. Luaţi apoi carnea din tigaie şi strecuraţi lichidul format.
In acesta puneţi bucata de anşoa, dezosată, usturoiul (mujdei) şi puţin oţet.
In acelaşi vas puneţi apoi bucăţile de carne şi lăsaţi-le la foc domol timp de câteva minute pentru ca acestea să-şi absoarbă aromele.
Aduceţi preparatul la masă cu crutoane puţin rumenite în unt fierbinte.
Pofta buna!
Porumbei marinati cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez. Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă Mod de preparare Porumbei marinati cu orez: Se curăţă […]