Escalop de somon cu macris

Printeaza

Escalop de somon cu macris din: somon, macris, vin, smantana, peste, ulei, esalote, sare, piper.

 

Ingrediente:Escalop de somon cu macris

  • 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine
  • 100 g măcriş înmuiat în apă sărată
  • 1/4 l vin alb sec
  • 1/2 l smântână
  • l/4 kg peşte fume
  • 100 ml ulei
  • 80 g eşalote tăiate
  • sare
  • pîiper

 

Mod de preparare:

Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele tăiate.

Adăugaţi apoi smântână. Lăsaţi totul la foc până capătă o oarecare consistenţă, încorporaţi, după aceea, măcrişul stors bine.

Puneţi sare şi piper pes­te somon, după care prăjiţi-l foarte puţin, deoarece câteva secun­de de prăjire sunt sufi­ciente pentru a rumeni somonul pe ambele părţi.

Pentru servire puneţi escalopurile pe farfurie şi turnaţi peste ele sosul de măcriş.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.