Trufe de avocado si fructe uscate
PrinteazaTrufe de avocado si fructe uscate din: avocado, sirop de agave, cacao bio sau praf de roşcove, migdale fin măcinate, fructe uscate (de preferinţă afine), cacao bio şi fulgi de cocos.
Ingrediente:
- 1 avocado
- 3-4 linguri sirop de agave
- 4-5 linguri cacao bio sau praf de roşcove
- 100 g migdale fin măcinate
- 2-3 linguri fructe uscate (de preferinţă afine)
- cacao bio şi fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Alegi un fruct de avocado birîe copt, pe care îl tai în jlimătate, pe lungime, îndepărzi sâmburele şi scoţi miezul din coajă, cu o linguriţă.
Zdrobeşti miezul de avocado cu ajutorul unei furculiţe, până obţii un piure fin.
Pui miezul de avocado într-un bol şi torni câte puţin sirop de agave, amestecând energic, ca la maioneză, până la încorporare.
Adaugi pudra de cacao, fructele uscate măcinate sau mărunţite şi pudra de migdale, până obţii o consistenţă legată, pentru a putea modela bomboanele.
Modelezi mici sfere, de dimensiunea unor nuci, pe carele rostogoleşti prin fulgi de cocos amestecaţi cu pudră de cacao sau doar prin cacao.
Pui fiecare bomboană în hârtie specială şi le păstrezi la rece până în momentul servirii.
Trufe de avocado si fructe uscate
Pofta buna!