Lazane in stil american cu ciuperci, carne si pesto
PrinteazaLazane in stil american cu ciuperci, carne si pesto din: ulei de măsline, ceapa, carne de porc, sau vita, ciuperci, legume rumenite, sos de rosii, supa de vita, sos pesto, unt, făină, lapte, nucşoară, caşcaval, foi de lazane proaspete, sos pesto cu busuioc, cas, parmezan.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 400 g carne de porc şi 400 g carne de vită tocată
- 250 g ciuperci
- 400 g legume rumenite, decongelate
- 4 linguri sos de roşii
- 250 ml vin roşu
- 1 litru supă de vită
- 2 linguri sos pesto
Pentru sosul de brânză:
- 60 g unt
- 60 g făină
- 700 ml lapte
- 1 praf de nucşoară
- 150 g caşcaval, răzuit
- 6 foi de lazane proaspete
- 125 g caş
- 3 linguri sos pesto cu busuioc
- 50 g parmezan, răzuit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul ia semnul 4/160°C. Intr-un vas larg încinge uleiul şi sotează ceapa 5-10 min, pană când se înmoaie. Măreşte flacăra şi prăjeşte carnea, uniform.
Adaugă ciupercile şi legumele şi continuă să ţii pe foc 5 min, până când se înmoaie. Adaugă sosul de roşii, vinul, supa şi pesto, Acoperă vasul cu capac şi dă la cuptor 1-2 ore până când se pătrunde.
Unge baza vasului rezistent la cuptor cu amestec de carne, aşază deasupra 3 foi de lazane, aşază jumătate din amestecul rămas de carne şi o treime din sosul de brânză.
Continuă cu restul ingredientelor şi ultimul strat trebuie să fie caş, pesto şi parmezan. Măreşte temperatura cuptorului la semnul 7/200° C şi dă la cuptor 10-15 min, până când se rumeneşte.
Intre timp, prepară sosul de brânză: într-un vas topeşte untul, adaugă făina şi amestecă 2-3 min. Stinge treptat cu laptele amestecând cu telul şi fierbe 2-3 min până când se îngroaşă.
Adaugă nucşoara şi caşcavalul şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Lazane in stil american cu ciuperci, carne si pesto
Pofta buna!