Fileu italian de porc
PrinteazaFileu italian de porc
Preparare:
- 1 tulpina de patrunjel
- busuioc,
- cimbru
- 1 lingura migdale macinate
- 1 lingura de ceapa tocata
- 2 linguri rase cu pesmet
- 1 lingura unt topit
- sare, piper
- 150 g fileu de porc
- 1 lingura ulei de masline
- 125 g rosii mici
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele, ceapa, pesmetul si untul. Condimentati compozitia cu sare si piper. Spalati fileul de porc, uscati-l pe un servet de bucatarie si taiati-l felii groase de 2 cm.
Prajiti-le in uleiul incins cate 2 minute pe fiecare parte. Condimentati-le cu sare si piper. Puneti fileurile intr-o forma termorezistenta. Puneti deasupra verdeata.
Presarati rosiile spalate si puneti totul pe gratar circa 5 minute. Condimentati rosiile dupa gust si stropiti-le cu otet balsamic. Ornati cu frunze de busuioc.
Legand fiecare medalion cu sfoara, acestea isi pastreaza forma in timpul prepararii. Inainte de servire, lasati-le acoperite si sosul se va distribui uniform.
Fileu italian de porc
Pofta buna!
File de porc cu smantana.
Ingrediente:
5 snitele de porc
1 ceapa mica
4 catei usturoi
3-4 ciupercute
faina
300 ml smantana pentru gatit
2-3 linguri parmesan
patrunjel verde
1 lingura mustar
Mod de preparare:
File-ul de porc se bate bine(puneti o punga sau folie deasupra pentru a nu se rupe). Se condimenteaza cu sare,piper si chili iute. Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc impreuna cu feliile de ciuperci; cand ceapa devine translucida se adauga o lingura de faina si se amesteca bine.
Se adauga carnea prajita si se stinge totul cu smantana lichida. Se lasa sa dea intr-un clocot si se opreste focul. Se adauga parmesanul, patrunjelul si mustarul si se amesteca.