Fileu italian de porc

Printeaza

Fileu italian de porc

Fileu italian de porc

Preparare:

  • 1 tulpina de patrunjel
  • busuioc,
  • cimbru
  • 1 lingura migdale macinate
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 2 linguri rase cu pesmet
  • 1 lingura unt topit
  • sare, piper
  • 150 g fileu de porc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 125 g rosii mici
  • 1 lingura otet balsamic

Mod de preparare:

Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele, ceapa, pesmetul si untul. Condimentati compo­zitia cu sare si piper. Spalati fileul de porc, uscati-l pe un servet de bu­catarie si taiati-l felii groase de 2 cm.

Prajiti-le in uleiul incins cate 2 minute pe fiecare parte. Condimentati-le cu sare si piper. Puneti fileurile intr-o forma termorezistenta. Puneti deasupra verdeata.

Presarati rosiile spalate si puneti totul pe gratar circa 5 minute. Condimentati rosiile dupa gust si stropiti-le cu otet balsamic. Ornati cu frunze de busuioc.

Legand fiecare medalion cu sfoara, acestea isi  pastreaza forma in timpul prepararii. Inainte de servire, lasati-le acoperite si sosul se va distribui uniform.

Fileu italian de porc

Fileu italian de porc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. File de porc cu smantana.

    Ingrediente:

    5 snitele de porc
    1 ceapa mica
    4 catei usturoi
    3-4 ciupercute
    faina
    300 ml smantana pentru gatit
    2-3 linguri parmesan
    patrunjel verde
    1 lingura mustar

    Mod de preparare:

    File-ul de porc se bate bine(puneti o punga sau folie deasupra pentru a nu se rupe). Se condimenteaza cu sare,piper si chili iute. Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

    Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc impreuna cu feliile de ciuperci; cand ceapa devine translucida se adauga o lingura de faina si se amesteca bine.

    Se adauga carnea prajita si se stinge totul cu smantana lichida. Se lasa sa dea intr-un clocot si se opreste focul. Se adauga parmesanul, patrunjelul si mustarul si se amesteca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.