Prajitura caramel cu branza si biscuiti
PrinteazaPrajitura caramel cu branza si biscuiti din: biscuiţi cu ciocolată, biscuiţi digestivi, unt moale, foi de gelatina, cremă de brânză grasă, coaja si suc de lamaie, lapte condensat sau caramel gata preparat, nuci, zahăr pudră, scorţişoară, sos caramel.
- 170 g biscuiţi cu ciocolată
- 125 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt moale
Pentru topping:
- 6 foi de gelatină
- 2 x 300 g cutii cu cremă de brânză grasă
- coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie
- 1 conservă cu lapte condensat sau 400 g caramel gata preparat
Pentru decor:
- 100 g nuci
- 1 linguriţă rasă cu scorţişoară măcinată
- 125 g zahăr pudră
- 6-8 linguri cu sos caramel
- 1 formă de tort cu diametrul de 20 cm tapetată cu foaie de copt
- 1 sac de ornat
Mod de preparare:
Pentru bază: zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul.
Aşază compoziţia în tava de tort şi apasă bine îti jos. Lasă la rece până se întăreşte.
Pentru topping: înmoaie foile de gelatină într-un bol cu apă rece.
Bate crema de brânză cu sucul şi coaja de lămâie până se omogenizează, apoi adaugă laptele condensat fiert, sau caramelul.
Scoate gelatina din apă şi stoarce-o bine. Topeşte-o în cuptorul cu microunde, sau într-un castron, la bain-marie.
Toarnă gelatina topită în compoziţia de brânză şi amestecă foarte repede, ca să nu se întărească.
Toarnă crema peste biscuiţi şi lasă tortul la frigider pentru câteva ore, sau peste noapte, până se întăreşte.
Pentru a servi, scoate tortul din formă şi înlătură foaia de copt
Pentru decor, pune nucile într-o tavă şi presară scorţişoara. Lasă-le câteva minute în cuptorul încălzit
. Toarnă 4 linguri cu apă într-o tigaie şi adaugă zahărul.
Pune tigaia pe foc şi las-o până se topeşte zahărul. Fierbe până când capătă o culoare aurie, împrăştie nucile pe o foaie pergament şi toarnă rapid caramelul deasupra.
Lasă-le să se răcească, apoi zdrobeşte-le.
Umple sacul de ornat cu topping şi decorează tortul cum îţi place, apoi presară nucile, chiar înainte de servire.
Prajitura caramel cu branza si biscuiti
Pofta buna!