Bob cu carne de vitel
PrinteazaBob cu carne de vitel din: bob proaspat (pastai), piept de vitel, unt, smantana, galbenus, cimbru, sare si piper.
- 2 kg de bob proaspăt (păstăi)
- 300 g piept de viţel puţin afumat
- 10 g unt
- 50 g smântână
- 1 gălbenuş proaspăt
- o crenguţă de cimbru
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi păstăile de bob, puneţi boabele într-un vas cu apă clocotită pentru un minut. Luaţi-le apoi cu o spumieră şi ţineţi-le într-un castron sub jet de apă rece.
Curăţaţi-le de coaja albă ce acoperă boabele. Bucata de piept de viţel aşezaţi-o într- o cratiţă, acoperiţi-o cu apă rece şi puneţi vasul pe foc domol 30 de minute.
Când este gata, ţineţi bucata de carne sub apă rece un minut, apoi tăiaţi-o în felii subţiri.
Aşezaţi aceste felii în soteuză pentru a se auri potrivit. Adăugaţi apoi bobul, cimbrul şi untul. Puneţi smântână, mai lăsaţi să clocotească 5 minute şi asezonaţi.
In ultimul moment, puneţi gălbenuşul, amestecaţi preparatul şi serviţi-l fierbinte.
Bob cu carne de vitel
Pofta buna!