Minestrone delicios
PrinteazaMinestrone delicios din: fasole alba, napi, morcovi, praz, varza dulce, fasole verde, spaghetti, rosii, ceapa, cuisoare, usturoi, busuioc, costita, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g fasole albă
- 100 g napi
- 150 g morcovi din soiul carote
- 200 g praz (partea albă)
- 1/4 de varză dulce
- 150 g fasole verde
- 80 g spaghetti
- 200 g roşii tăiate în cuburi mici
- 1 ceapă
- 2 cuişoare aromate
- 40 g usturoi
- busuioc
- 100 g costiţa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Minestrone delicios: Alegeţi fasolea albă, spălaţi-o, apoi lăsaţi-o 60 de minute în apă rece.
Limpeziţi-o, acoperiţi-o cu altă apă şi puneţi-o într-o cratiţă mare la fiert. Luaţi după 10 minute vasul de pe foc, spălaţi fasolea cu apă rece şi aşezaţi-o din nou la fiert.
Când începe să clocotească, puneţi un morcov tăiat în sferturi, o ceapă întreagă în care înfigeţi cuişoarele şi 2-3 tulpini proaspete de tarhon. Adăugaţi, de asemenea, usturoiul transformat în mujdei.
Lăsaţi vasul acoperit pe foc să clocotească potrivit vreme de 50 de minute.
Curăţaţi legumele apoi tocaţi fin napii, morcovii rămaşi, prazul şi fasolea verde. Varza puneţi-o într-un castron, stropiţi-o cu apă şi oţet, iar după 10 minute tocaţi-i mărunt mijlocul.
Intr-o tigaie mare puneţi felii de costiţă să se aurească puţin. Tot aici, deci în aceeaşi grăsime, puneţi morcovii tăiaţi in rondele subţiri, prazul, napii, varza tocată şi fasolea verde.
După 3-4 minute, în vasul acoperit, adăugaţi roşiile. Puneţi peste acestea 2 litri de apă caldă, potriviţi de sare şi de piper, apoi puneţi fasolea albă, fiartă. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la foc domol alte 20 de minute.
La jumătatea acestui timp, puneţi spaghetele rupte în bucăţi de 1 cm. Dacă vă place mai condimentat, nu ezitaţi să potriviţi gustul de sare, piper etc.
Serviţi preparatul fierbinte, decorat cu frunze proaspete de busuioc.
Pofta buna!