Carne de vitel in sos tomat si sardine
PrinteazaCarne de vitel in sos tomat si sardine din: carne de viţel, ulei, usturoi, ton in ulei, sardina, zeama de lamaie, ou, ulei de masline, vin alb sec, caper, oţet de fructe, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g carne de viţel
- 1 lingura ulei
- 1 căţel de usturoi
- 50 g ton în ulei
- 3-4 fileuri de sardină
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 gălbenuş cât mai mare
- 75 ml ulei de măsline
- 125 g smântână dulce
- 4 lingura vin alb sec
- 1 lingura caper
- câteva picături de oţet de fructe
- sare, piper
Mod de preparare:
Carnea de viţel se prăjeşte bine în ulei şi se lasă să se răcească. Carnea se taie felii subţiri. Se aşează pe o farfurie.
Se presează căţeii de usturoi, tonul şi fileurile de sardină. Gălbenuşul şi zeama de lămâie se mixează împreună cu uleiul de măsline turnat tot câte o picătură până se formează maioneză.
Smântână şi vinul se amestecă, se adaugă la maioneză, obţinându-se astfel un sos cremos. Se condimentează.
Sosul de ton astfel obţinut se porţionează deasupra cărnii de viţel şi se lasă la frigider 10-15 min. să se pătrundă.
Carne de vitel in sos tomat si sardine
Pofta buna!