Vinete coapte in pesmet cu parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea, patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos arrabiata. Ingrediente: 1 vanata branza 1 borcan rosii in ulei 1/2 ceasca de cafea patrunjel proaspat tocat 3/4 cana pesmet parmezan ras 1/4 ceasca ulei de masline Sare și piper 2 oua 1 […]
Vinete coapte cu oregano, busuioc si rosii
PrinteazaVinete coapte cu oregano, busuioc si rosii din: vanata, sare, piper negru, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, roşii, pastă de roşii, oregano, busuioc, vin alb sec, zeama de lamaie, otet de fructe, piper de Cayenne, zahăr, tulpină de usturoi verde, ou.
Ingrediente:
- 1 vânată mică
- 1 lingura sare, piper negru
- 50 g făină
- ulei de măsline pentru prăjit
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 200 g roşii curăţate de pieliţă
- 1 lingura pastă de roşii
- câte o lingurita oregano şi busuioc tocat
- 1/8 l vin alb sec
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingura oţet de fructe
- 1 praf piper de Cayenne
- 1 praf zahăr
- 1 ou fiert tare
- 1 lingura tulpină de usturoi verde tocată
- 1-2 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
Vânătă se taie în felii groase de 1 cin, se presară cu sare, se lasă la frigider să se pătrundă 10 minute, se spală şi se usucă cu şervetul.
Feliile de vânătă se condimentează puternic cu sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei până devin galben-aurii.
Pentru sos, se toacă fin ceapa şi se prăjeşte în restul de ulei până devine sticloasă.
Se adaugă căţeii de usturoi şi roşiile după ce au fost pasate cu furculiţa.
Se adaugă pasta de roşii, se presară deasupra oregano şi busuiocul şi se stinge cu vinul alb.
Se drege puternic sosul cu condimente. Se lasă să mai dea un clocot şi se toarnă peste feliile de vânătă.
Se toacă oul, se presară împreună cu tulpina de usturoi deasupra preparatului, se picură cu puţin ulei.
Vinete coapte cu oregano, busuioc si rosii
Pofta buna!
poate iti place si:
Vinete coapte in pesmet cu parmezan
Vinete coapte cu usturoi
Vinete coapte cu usturoi din: vinete, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 roşii 1 căţel de usturoi 4 fire cimbru sare piper Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se spală vinetele şi se taie în două pe lung. Roşiile se taie felii subţiri. Se curăţă şi se pisează usturoiul. […]
Pofta buna!