Rasol de vitel cu chimion si rosii

Printeaza

Rasol de vitel cu chimion si rosii din: rasol de viţel cu os, sare, piper, chimion, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, roşii pasate din conservă, vin alb, bulion de carne, usturoi, coajă de limâie,  frunză de dafin, patrunjel, ou.

Rasol_de_vitel_cu_chimion_si_rosii

Ingrediente:

  • 300 g rasol de viţel cu os, cu măduvă
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 4 lingura ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 bucată de ţelina
  • 4 roşii
  • 125 g roşii pasate din conservă
  • 75 ml vin alb
  • 75 ml bulion de carne
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 lingurita coajă de limâie răzuită
  • 1/2 frunză de dafin sfărâmată
  • 1 l.s. pătrunjel tocat
  • 1 ou fiert tare, mărunţit

 

Mod de preparare:

Feliile de carne se freacă puternic cu sare, piper şi chimion, se prăjesc puternic în ulei, apoi se scot.

Legumele se taie cubuleţe, se prăjesc în untura rămasă de la friptură până devin sticloase.

Se curăţă roşiile de pieliţă, se trec prin sită şi se adaugă la legume împre­ună cu roşiile pasate din conservă, cu vinul alb şi cu bulionul de carne.

Căţeii de usturoi se freacă cu sare, se adaugă la sos împreună cu frunza de dafin şi coaja de lămâie răzuită se condimentează cu sare şi piper.

Se adaugă carnea şi se lasă să fiarbă acoperit la foc potrivit cca 1 oră. Se gustă încă o dată şi se presară cu ou şi pătrunjel.

Rasol de vitel cu chimion si rosii

Rasol_de_vitel_cu_chimion_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.