Rasol de vitel cu chimion si rosii
PrinteazaRasol de vitel cu chimion si rosii din: rasol de viţel cu os, sare, piper, chimion, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, roşii pasate din conservă, vin alb, bulion de carne, usturoi, coajă de limâie, frunză de dafin, patrunjel, ou.
Ingrediente:
- 300 g rasol de viţel cu os, cu măduvă
- sare, piper proaspăt măcinat
- 1/2 lingurita chimion
- 4 lingura ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 bucată de ţelina
- 4 roşii
- 125 g roşii pasate din conservă
- 75 ml vin alb
- 75 ml bulion de carne
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 lingurita coajă de limâie răzuită
- 1/2 frunză de dafin sfărâmată
- 1 l.s. pătrunjel tocat
- 1 ou fiert tare, mărunţit
Mod de preparare:
Feliile de carne se freacă puternic cu sare, piper şi chimion, se prăjesc puternic în ulei, apoi se scot.
Legumele se taie cubuleţe, se prăjesc în untura rămasă de la friptură până devin sticloase.
Se curăţă roşiile de pieliţă, se trec prin sită şi se adaugă la legume împreună cu roşiile pasate din conservă, cu vinul alb şi cu bulionul de carne.
Căţeii de usturoi se freacă cu sare, se adaugă la sos împreună cu frunza de dafin şi coaja de lămâie răzuită se condimentează cu sare şi piper.
Se adaugă carnea şi se lasă să fiarbă acoperit la foc potrivit cca 1 oră. Se gustă încă o dată şi se presară cu ou şi pătrunjel.
Rasol de vitel cu chimion si rosii
Pofta buna!