File de vitel in sos de cascaval cu vin
PrinteazaFile de vitel in sos de cascaval cu vin din: file de viţel, ulei de măsline, sare, piper negru, piper Cayenne, ceapă, vin alb sec, bulion de carne, smântână dulce, gorgonzola, Bel Paese, parmezan, fontina, zeamă de lămâie, zahar, ptarunjel.
Ingrediente:
- 300 g file de viţel
- 4 linguri ulei de măsline
- sare, piper negru
- 1 praf piper Cayenne
- 1/2 ceapă
- 75 ml vin alb sec
- 75 ml bulion de carne
- 100 g smântână dulce
- 15 g gorgonzola
- câte 3 linguri Bel Paese, parmezan şi fontina răzuite
- puţină zeamă de lămâie
- zahăr
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Fileul de viţel se taie fâşii fine, se prăjeşte, rapid in ulei. Se condimentează cu sare, piper şi piper de Cayenne, se scoate şi se pune la cald.
Se toacă ceapa, se căleşte in grăsimea rămasă până devine sticloasă. Se stinge cu vin, se acoperă sosul cu bulion de carne şi smântână şi se lasă să fiarbă.
Caşcavalul se incorporează la sos şi se lasă să se topească, învârtindu-se mereu. Se gustă sosul, se lasă carnea să se încălzească în el şi se presară cu pătrunjel tocat.
File de vitel in sos de cascaval cu vin
Pofta buna!