Risotto cu bureti si rosii
PrinteazaRisotto cu bureti si rosii din: ceapa, unt sau margarina, orez cu boabe rotunde, vin alb, bulion de carne, sare, piper, bureţi galbeni, rosii, patrunjel, smântână dulce.
- 1 ceapă
- 1 lingura unt sau margarina
- 130 g orez cu boabe rotunde
- 1/8 l vin alb
- cca 300 ml bulion de carne
- sare, piper proaspăt măcinat
- 50 g bureţi galbeni
- 2 roşii
- 4 linguri pătrunjel tocat
- 80 g smântână dulce
Mod de preparare:
Se toacă fia ceapa şi se prăjeşte în 2 linguri de untură: Se adaugă orezul, care se prăjeşte rapid. Se stinge cu vin alb, se lasă să fiarbă fără capac pentru ca aceasta să se evapore.
Se adaugă jumătate din bulionul de carne şi se lasă la fiert la foc potrivit. Se amestecă din când în când, adăugându-se treptat restul de bulion.
După cca 18-20 min. risotto este gata; se drege cu sare şi piper. Intre timp se taie slănina cubuleţe şi se lasă într-o lingura de grăsime.
Se adaugă bureţii galbeni şi se prăjesc rapid. Se curăţă roşiile de pieliţă, se taie cubuleţe mici, se dau peste ciuperci,
Se adaugă pătrunjelul şi smântână, se lasă să fiarbă cam 5 min. Compoziţia de ciuperci se amestecă cu orezul şi se gustă încă o dată.
Risotto cu bureti si rosii
Pofta buna!