Tiramisu cu ciocolata si marsala
PrinteazaTiramisu cu ciocolata si marsala din: ou, zahar, coaja de lamaie, frisca, ciocolata amaruie, mascarpone, pişcoturi, marsala, zahăr vanilat, cacao.
- 1 gălbenuş de ou mic
- 40 g zahăr
- 1 lingura coajă de lămâie răzuită
- 80 g frişcă
- 40 g ciocolată amăruie
- 125 g mascarpone
- 30 g pişcoturi
- 1 lingura marsala
- 1 /2 pacheţel zahăr vanilat
- pudră de cacao
Mod de preparare:
Gălbenuşul se freacă spumă cu zahărul într-un castron şi se adaugă j coaja de lămâie.
Apoi 30 g din frişca nebătută se încălzesc într-o oală, se rade In ea ciocolata şi se lasă să se dizolve. Această masă se încorporează celei cu gălbenuş de ou şi se amestecă totul cu mascarpone.
Se tapetează o formă cu pişcoturi, se presară deasupra marsala şi se toarnă crema de ciocolată. Se dă la frigider pentru cca 2 ore.
Restul de frişcă se bate cu zahărul vanilat şi se foloseşte la ornarea tiramisului. Se pudrează cu pudră de cacao.
Tiramisu cu ciocolata si marsala
Pofta buna!