Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar

Printeaza

Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar din: ramstec, salată verde (diferite tipuri, amestecate), cartofi, oua, mustar, ulei, capere, castraveciori acri, haşme, patrunjel, sare, piper.

Salata_cu_ramstec_cartofi_si_sos_tartar

Ingrediente:

  • 300 g de ramstec
  • 300 g de salată verde (diferite tipuri, amestecate)
  • 6 cartofi cu miez tare
  • 4 gălbenuşuri foarte proas­pete

Pentru sosul tartar:

  • 1 lingură de muştar
  • 100 ml de ulei
  • 2 linguri de capere
  • 4 castraveciori acri
  • 2 haşme
  • 1 le­gătură mică de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi cartofii, puneţi-i la fiert timp de 15 minute în apă cu sare, ce clocoteşte. După ce au fiert, scurgeţi-i, lăsaţi i să se răcească, apoi faceţi-i cubuleţe.

Spălaţi şi scurgeţi salatele. Cu un cuţit bun, tăiaţi carnea în felii foarte fine. Curăţaţi haşmele.

Pregătiţi sosul tartar: amestecaţi într-un castron muştarul şi uleiul. Adăugaţi pătrunjelul tăiat, caperele, haşmele şi castraveciorii tăiaţi fin.

Potriviţi de sare şi piper. Aşezaţi salatele amestecate şi cubuleţele de cartofi pe farfuriile întinse.

Deasupra, turnaţi sosul tar­tar, apoi adăugaţi feliile de carne. Pe fiecare farfurie cu salată, aşezaţi un gălbenuş şi serviţi imediat.

Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar

Salata_cu_ramstec_cartofi_si_sos_tartar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.