Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar
PrinteazaSalata cu ramstec, cartofi si sos tartar din: ramstec, salată verde (diferite tipuri, amestecate), cartofi, oua, mustar, ulei, capere, castraveciori acri, haşme, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g de ramstec
- 300 g de salată verde (diferite tipuri, amestecate)
- 6 cartofi cu miez tare
- 4 gălbenuşuri foarte proaspete
Pentru sosul tartar:
- 1 lingură de muştar
- 100 ml de ulei
- 2 linguri de capere
- 4 castraveciori acri
- 2 haşme
- 1 legătură mică de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi cartofii, puneţi-i la fiert timp de 15 minute în apă cu sare, ce clocoteşte. După ce au fiert, scurgeţi-i, lăsaţi i să se răcească, apoi faceţi-i cubuleţe.
Spălaţi şi scurgeţi salatele. Cu un cuţit bun, tăiaţi carnea în felii foarte fine. Curăţaţi haşmele.
Pregătiţi sosul tartar: amestecaţi într-un castron muştarul şi uleiul. Adăugaţi pătrunjelul tăiat, caperele, haşmele şi castraveciorii tăiaţi fin.
Potriviţi de sare şi piper. Aşezaţi salatele amestecate şi cubuleţele de cartofi pe farfuriile întinse.
Deasupra, turnaţi sosul tartar, apoi adăugaţi feliile de carne. Pe fiecare farfurie cu salată, aşezaţi un gălbenuş şi serviţi imediat.
Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar
Pofta buna!