Escalop de vitel a la zingara din: pulpa de vitel, sunca de Praga, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper, vin, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g şuncă de Praga 300 g ciuperci 50 g unt 300 g sos brun spaniol piper 1/2 pahar de vin roşu sare Mod de preparare: Pulpa de […]
Escalop din snitel de vitel
PrinteazaEscalop din snitel de vitel din: snitele, untdelemn, mustar, smantana, faina, piper, sare.
- 6 snitele
- 3-4 linguri untdelemn
- o lingurita cu virf de mustar
- 100 ml smintina
- 1/2 lingurita faina
- un virf de cutit de piper
- un virf de lingurita de sare
Mod de preparare:
Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stringa la prajit).
Carnea de vitel este o carne fada , de aceea aceste sitele se servesc cu sos condimentat.
Snitelele piperate putin se trec bine prin faina ,si se prajesc,pastrindu-se calde pe un vas cu apa fierbinte, acoperite.
Cind toate sint prajite ,in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda.
Se freaca mustarul cu faina, smintina si sarea, amestecindu-se apoi cu sosul din tigaie si lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa.
La servire ,sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi,garnitura de orez sau de soteuri din legume.
Snitelele se pot servi si cu alte sosuri; sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin, sos picant.
Pofta buna!
poate iti place si:
Escalop cu carne de vitel
Escalop cu carne de vitel din: carne de vitel, mustar, smantana, faina, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 6-7 buc carne de vitel pentru snitele 1 lingurita cu varf de mustar 100 g smantana 1 lingurita de faina sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureti carnea de pielite şi o tai in felii de […]
Pofta buna!