Tarta cu praz, branza si coriandru
PrinteazaTarta cu praz, branza si coriandru din: faina, unt, ou, praz, smantana, brânză tare, cascaval, oua, sare, piper, coriandru.
- 300 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 4 bucăţi praz
- 300 g smântână
- 50 g brânză tare
- 4 felii caşcaval
- 3 ouă
- sare
- pipe
- 1/2 linguriţă coriandru
Mod de preparare:
Tai untul cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi oul. înfăşori aluatul în folie alimentară şi-t dai la rece 30 de minute. întinzi aluatul după forma de tartă şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Dai forma din nou la frigider. Speli prazul şi-l tai în felii de:aproximativ 2 cm grosime. Le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le scoţi şi le scurgi.
Scoţi aluatul din frigider şi pui caşcavalul tăiat felii. Aşezi deasupra prazul. Amesteci ouăle bătute cu smântână, brânza rasă, sare şi piper după gust şi coriandru.
Torni compoziţia peste praz şi dai tarta la cuptor până se rumeneşte.
Tarta cu praz, branza si coriandru
Pofta buna!