Placinta cu gem de caise si vanilie

Printeaza

Placinta cu gem de caise si vanilie din: făină, drojdie, oua, zahar, lapte, sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, ulei, zahăr pudră, gem de caise.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 esenţă vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahăr pudră
  • 1 borcan gem de caise

 

Mod de preparare:

Cerni bine făina intr-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul de drojdie.

Amesteci până se topesc.

Faci o adâncitură în făină, adaugi praful de sare si torni laptele.

Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa de vanilie, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare.

Adaugi uleiul şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Acoperi vasul cu un şervet curat şi îl laşi, 30 de minute, la căldură.

Din aluat întinzi o foaie groasă, după care tai pătrate mai mari. Pui câte o lingură ae gem de caise pe fiecare pătrat, apoi uneşti colţurile opuse.

Baţi oul rămas şi ungi cu o pensulă fiecare plăcintă.

Le aşezi într-o tavă pe hârtie de copt şi le dai în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Când s-au rumenit, le scoţi şi le presari cu zahărul pudră.

 

Placinta cu gem de caise si vanilie

Placinta_cu_gem_de_caise_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. imi place placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.