Cocos cu ciuperci, vin si piept de porc
PrinteazaCocos cu ciuperci, vin si piept de porc din: ciuperci proaspete, cocos, conservă morcovi mici, ceapa, piept afumat de porc, usturoi, vin roşu sec, unt tuica, ulei, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g ciuperci proaspete
- 1 cocoş porţionat
- 1 conservă morcovi mici
- 2 cepe mari
- 200 g piept afumat de porc
- 2 căţei usturoi
- 300 ml vin roşu sec
- 40 g unt
- 2 linguri ţuică
- 2 linguri ulei
- 20 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se încinge uleiul şi jumătate din cantitatea de unt. Se rumeneşte carnea portionată şi apoi se scoate cu o spumieră.
Se pun la călit ceapa, usturoiul, pieptul de porc tăiat cubulete, ciupercile întregi sau tăiate, dacă sunt prea mari. Se lasă 5 minute şi apoi se pune carnea.
Se adaugă ţuica, vinul, sare, piper şi se lasă la fiert 90 de minute.
Restul untului se freacă bine cu făina şi se adaugă în cratiţă împreună cu morcovii, cu 10 minute înainte de expirarea celor 90 de minute de fiert. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cald.
Cocos cu ciuperci, vin si piept de porc
Pofta buna!