Cocos cu ciuperci, vin si piept de porc

Printeaza

Cocos cu ciuperci, vin si piept de porc din: ciuperci proaspete, cocos, conservă morcovi mici, ceapa, piept afumat de porc, usturoi, vin roşu sec, unt tuica, ulei, faina, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 cocoş porţionat
  • 1 conservă morcovi mici
  • 2 cepe mari
  • 200 g piept afumat de porc
  • 2 căţei usturoi
  • 300 ml vin roşu sec
  • 40 g unt
  • 2 linguri ţuică
  • 2 linguri ulei
  • 20 g făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu fund dublu se încinge uleiul şi jumătate din cantitatea de unt. Se rumeneşte carnea portionată şi apoi se scoate cu o spumieră.

Se pun la călit ceapa, usturoiul, pieptul de porc tăiat cubulete, ciupercile întregi sau tăiate, dacă sunt prea mari. Se lasă 5 minute şi apoi se pune carnea.

Se adaugă ţuica, vinul, sare, piper şi se lasă la fiert 90 de minute.

Restul untului se freacă bine cu făina şi se adau­gă în cratiţă împreună cu morcovii, cu 10 minute înainte de expirarea celor 90 de minute de fiert. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cald.

Cocos cu ciuperci, vin si piept de porc

Cocos_cu_ciuperci_vin_si_piept_de_porc

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.