Risotto cu ardei
PrinteazaRisotto cu ardei din: ardei, rosie, sare, usturoi, ceapa, untdelemn, orez, cimbru, delikat, parmezan, unt, piper.
- 1 ardei gras mare si rosu
- 1 rosie mare (carnoasa)
- sare
- 1 catel de usturoi
- 2 fire de ceapa verde
- untdelemn fin
- 350 g orez Arborio
- 1 crenguta de cimbru
- 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta
- parmezan sau cascaval ras
- 1 lingura unt
- piper negru
Mod de preparare:
Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele.
Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici.
Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand.
Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu delikat, fierbinte.
Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita.
Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
Pofta buna!