In Grecia, denumirea de kleftiko se referă la orice fel de mâncare acoperit şi copt. Deşi greaca este o limbă străveche, kleftiko este un cuvânt relativ recent. A apărut în prima parte a secolului XIX, când Grecia lupta pentru a-şi câştiga independenţa faţă de Imperiul Otoman. Clefţii erau un grup de bărbaţi care. dintr-un motiv sau […]
Stufat din peste
PrinteazaStufat din peste din: peste proaspat, usturoi, ceapa, fileuri de anghila, rosii, ulei de masline, patrunjel verde, foi de dafin, miez de nuca, vin alb si paine.
Ingrediente:
- 1 kg peşte proaspăt
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă mai mare
- 2 fileuri de anghilă
- 500 g roşii
- 1 ceşcuţă cu ulei de măsline
- pătrunjel verde
- 2 foi de dafin
- 1 ceşcuţă cu miez de nucă tocat
- 1 pahar mare cu vin alb, sec
- 4-5 felii de pâine
Mod de preparare:
Alegeţi peşte din soiurile: macrou, sepia, somon de mare, curăţaţi-l, spălaţi-l, apoi zvântaţi-l cu un şervet curat.
Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, după care tăiaţi fileurile de anghilă în rondele potrivite.
Decojiţi roşiile şi tocaţi-le în cuburi mici. Infierbântaţi uleiul într-un vas şi căliţi până la auriu ceapa.
Usturoiul scoateţi-l din vas, adăugaţi fileurile şi roşiile, după care turnaţi 1/2 litru de apă.
Puneţi pătrunjel, potriviţi de sare, adăugaţi foile de dafin şi lăsaţi preparatul să fiarbă acoperit timp de 10 minute.
Tăiaţi peştele în bucăţi mici, puneţi-l acelaşi vas, adăugaţi nucile şi vinul alb, apoi continuaţi fierberea la foc domol, în cuptor, timp de 20 de minute.
Din pâine pregătiţi crutoane pe care le serviţi alături de stufatul de peşte.
Stufat din peste
Pofta buna!
Kashmir, o regiune situată la graniţa dintre Pakistan şi India, este atât de diferită de ambele ţări, încât autorii cărţilor de bucate îi acordă o atenţie specială. Este o regiune deosebit de fertilă, din care provin diverse produse devenite legendare, unele dintre ele nefiind disponibile în alte părţi ale lumii. Stufatul de miel este doar […]
Pofta buna!