Tortelini a la Bolognaise
PrinteazaTortelini a la Bolognaise din: piept de pui, parmezan, galbenusuri, coaja de lamaie, nucsoara, piper si aluat cu oua.
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui mari, fierţi
- 50 g parmezan
- 2 gălbenuşuri
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- 1 linguriţă cu nucşoară
- piper
- 500 g de aluat cu ouă
Mod de preparare:
Alegeţi piepţii de pui mari, dezosaţi-i, îndepărtaţi-le pielea şi puneţi-i la fiert în apă puţină, timp de 15 minute. Tocaţi apoi fin carnea fiartă şi într-un castron combinaţi-o cu caşcavalul ras, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi nucşoara. Omogenizaţi amestecul, potriviţi-l de sare şi piper şi separaţi un sfert din aluatul cu ouă, restul lăsaţi-l acoperit cu un şervet ud şi bine stors.
Intindeţi o foaie foarte subţire şi decupaţi din aceasta cercuri, folosindu-vă de o formă specială sau de un pahar mai mare. Pe fiecare aluat astfel decupat puneţi câte 1/4 linguriţă de pastă de pui pe mijlocul acestuia, pliaţi-i marginile, umeziţi-le şi presaţi-le pentru a nu se desface la fiert. Acestor tortelini le puteţi da forma unui inel înfăşurându-i pe fiecare în jurul degetului mare şi trăgând uşor marginile. Păstraţi-le la rece, în frigider, timp de câteva ore.
Puneţi pe foc bun un vas cu apă mai multă şi, când clocoteşte, aşezaţi tortelini la fiert. După 8-10 minute, luaţi-i cu o spumieră, aşezaţi-i pe un platou şi aduceţi-i la masă stropiţi cu unt, caşcaval ras sau serviţi-i alături de consome de pasăre.
Tortelini a la Bolognaise
Pofta buna!