Sos de Bordeaux
PrinteazaSos de Bordeaux din: vin rosu, cepe, unt, cimbru, dafin, sare, piper, bulion si faina.
- 250 ml vin roşu
- 2 cepe
- 75 g unt
- cimbru
- foi de dafin
- sare
- piper
- bulion din roşii
- făină
Mod de preparare:
Tocaţi cepele mărunt şi căliţi-le în jumătate din cantitatea de unt. Când ceapa s-a topit, fără să se ardă, stingeţi cu 1/2 din cantitatea de vin.
Adăugaţi sare, piper şi cimbru după gust, puneţi 1 foaie de dafin şi lăsaţi să fiarbă încet, pe foc mic.
Adăugaţi o ceaşcă de apă, în care aţi dezlegat o lingură de pastă de roşii (bulion).
In continuare, combinaţi restul de unt cu 1 lingură de făină şi mai lăsaţi pe foc câteva minute.
Sos de Bordeaux
Pofta buna!