Miel cu tarhon, masline si lamaie

Printeaza

Miel cu tarhon, masline si lamaie din: pulpă de miel, vin alb, ceapă verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon proaspat, smantana, gogosar in otet, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 100 ml vin alb
  • 10 fire de ceapă verde
  • 10 fire de usturoi verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g măsline
  • 2 lămâi
  • 4 crenguţe de tarhon proaspăt
  • 75 g smântână
  • 2-3 bucăţi de gogoşar în oţet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi carnea şi o dezosezi. Apoi o tai în cuburi potrivit de mari. Căleşti bucăţile în ulei de măsline, iar când sunt gata, adaugi peste ele ceapa şi usturoiul, tăiate bucăţele mai mari.

Acoperi cu apă fierbinte şi laşi să fiarbă la foc mic, până scade zeama. Atunci adaugi măslinele, vinul şi tarhonul tăiat mărunt.

Mai laşi puţin pe foc, apoi introduci vasul în cuptor pentru 15-20 de minute (mâncarea trebuie să aibă un sos grosuţ). Când scoţi vasul din cuptor, adaugi zeama de la o lămâie.

Serveşti mâncarea ornată cu felii de lămâie şi de gogoşar roşu, iar deasupra adaugi câteva linguri de smântână.

Miel cu tarhon, masline si lamaie

Miel_cu_tarhon_masline_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.