Penne cu sos de morcovi
PrinteazaPenne cu sos de morcovi din: morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, penne, patrunjel, rosii, zahar.
- 400 g morcovi
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1/8 l zeama concentrata de legume
- 400 g penne (macaroane scurte)
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 1 cutie rosii decojite (800 g)
- zahar
Mod de preparare:
Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute in uleiul incins.
Se condimenteaza, se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba vreo 5 minute, cu capac.
Se fierb macaroanele „al dente” in apa cu sare. Rosiile taiate bucatele cu suc cu tot si patrunjelul tocat se pun peste morcovii caliti, se gusta de sare si piper, se mai zdrobesc putin cu furculita si se lasa sa fiarba incet circa 10 minute, fara capac.
Se scurg macaroanele, se amesteca cu sosul de morcovi si rosii si se servesc presarate eventual cu putin parmezan ras.
Pofta buna!