Kimchi coreean cu ardei iuti, varza si ridiche

Printeaza

Kimchi coreean cu ardei iuti, varza si ridiche din: usturoi, ceapă, ardei iuţi roşii proaspeţi, ardei iuţi roşii uscaţi, rădăcină de ghimbir, miso, verze albe, ridiche albă, sare.

Kimchi coreean cu ardei iuti, varza si ridiche

Ingrediente:

  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă de ceapă, tocată
  • 4 ardei iuţi roşii proaspeţi
  • 2 ardei iuţi roşii uscaţi
  • 2 linguri de rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură de miso
  • 4 verze albe
  • 1 jumătate de ridiche albă
  • 3 linguri de sare

 

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul de kimchi folosind un mixer. Amestecaţi us­turoiul, ceapa, -ardeii iuţi, ghimbirul şi miso, până se for­mează un sos.

Radeţi, mărunţiţi sau tocaţi varza şi ridichea albă. Adăugaţi în amestec sarea şi.stoarceţi sau bateţi varza pentru a ob­ţine zeama.. Amestecaţi varza şi ridichea albă cu sosul de kimchi.

Indesaţi kimchi-ul într-un borcan sau o oală de pământ, de patru litri. Asiguraţi-vă că nu rămân pungi de aer sau gaze.

Puneţi o greutate peste kimchi, ca să-l ţină complet scufun­dat în zeamă.

Acoperiţi gura borcanului cu un capac, lăsând posibilitatea oa presiunea din interior să se degajeze.

Lăsaţi, borcanul să stea la temperatura camerei. Va fi gata în patru, cinci zile.

Atunci, transferaţi-l în borcane mai mici şi păstraţi-le la frigider.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Sandwich cu branza si kimchi

Sandwich cu branza si kimchi din: paine, unt, branza cheddar, branza telemea, kimchi, varza murata.   Ingrediente: 2 felii de pâine 1 lingura de unt sărat felii subtiri de branza cheddar, plus o mână de brânză cheddar rasa felii subțiri de brânză telemea 2 linguri de kimchi, tocata (sau varza murata)   Mod de preparare: […]

 

Kimchi (Legume murate)

Kimchi (Legume murate)

Termenul kimchi se referă la nişte legume murate, nelipsite la orice masă coreeană. Cel mai adesea, kimchi se face din varză chinezească, deşi se pot folosi şi ridichile daikon şi castraveţii. Istoria acestui fel de mâncare se pierde în negura vremurilor, dar culoarea şi gustul caracteristic s-au născut abia prin secolul XVII, când negustorii sosiţi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.