Ciorba de miel cu oua si gulie

Printeaza

Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua.

Ciorba de miel cu oua si gulie

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste)
  • 1 ceapă mare
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 gulie
  • frunze de leuştean
  • sare
  • piper
  • smântână
  • zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş)
  • ouă

Mod de preparare:

Speli carnea bine şi o pui la fiert într-o oală cu apă grece şi puţină sare.

Când carnea începe să fiarbă, iei spuma, apoi adaugi în oală ceapa curăţată în­treagă, pătrunjel şi morcov tăiate bucăţele, ţelina, păstârnacul, gulia, la fâl tăiate bucăţele.

Laşi să fiarbă până carnea este fiartă bine. Apoi adaugi piper, frunzele de pătrunjel şi leuştean tocate şi opreşti fierbe­rea.

Scoţi carnea de pe os şi o pui din nou în oală, tăiată înainte bucăţele.

Fierbi ouăle, câte două de persoană, apoi le cureţi de coajă, le tai bucăţi şi le adaugi în ciorbă, direct în farfurie.

Tot în farfurie adaugi smântână şi zeamă de lămâie (zeamă de la murături sau borş).

Serveşti ciorba caldă, cu ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare

Ciorba de miel cu mazare din: ulei, ceapa, usturoi, radol de miel, zeama de vita, rosii taiate, morcovi, tulpini de praz, apa, mazare, sare, piper, coaja de lamaie, menta, patrunjel. Ingrediente: 30 ml de ulei 1 ceapa mare, taiata marunt 2 catei de usturoi, taiati marunt 500 g de rasol de miel, taiat in cuburi […]

Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba taraneasca de miel

Ciorba taraneasca de miel din: carne de miel, otet, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, cartofi, ardei grasi, varza, ulei, rosii, pasta de tomate, condiment din legume uscate, bors, leustean verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de berbec/miel cu os 1 lingrua otet 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina mica 2 cepe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.