Carne de vita cu marar si ceapa verde
PrinteazaCarne de vita cu marar si ceapa verde din: carne de viţel tânăr, mărar verde, ceapă verde, făină, lamaie, ulei, sare, piper boabe.
Ingrediente:
- 1 kg carne de viţel tânăr
- 1/2 kg mărar verde
- 2 legături de ceapă verde
- 1 lingură făină
- 1/2 lămâie
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare, piper boabe
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi potrivit de mari, speli în mai multe ape şi o căleşti în ulei încins. Când s-a rumenit carnea, pui ceapa tocată mărunt, adaugi ceaşcă cu apă şi acoperi cratiţa.
Fierbi înăbuşit, până se înmoaie ceapa. Cureţi mărarul, îl speli, îl toci mărunt, îl pui peste carne şi mai torni apă.
Desfaci 1 lingură cu făină în apă rece şi pui amestecul peste mâncare. Sărezi şi piperezi după gust. Storci zeama de la 1/2 lămâie şi introduci cratiţa în cuptor.
Scoţi cratiţa când carnea este făcută. Mai adaugi mărar proaspăt tocat chiar înainte de a servi mâncarea de vitei.
Carne de vita cu marar si ceapa verde
Pofta buna!