Spanac gratinat cu cascaval si ou
PrinteazaSpanac gratinat cu cascaval si ou din: spanac proaspăt, caşcaval, faina, zeama de lamaie, usturoi, unt, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspăt
- 300 g caşcaval
- 2 linguriţe făină
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri unt
- 6 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli spanacul, îl opăreşti în apă cu un praf de sare timp de 5 minute, apoi îl scurgi şi îl tai şuviţe.
Pui spanacul într-o cratiţă, cu o lingură de unt încălzit, presari peste el făina diluată cu puţină apă rece, usturoiul zdrobit şi amesteci bine în timp ce se căleşte.
Adaugi apoi zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust, presari deasupra caşcavalul ras şi introduci vasul în cuptor pentru 10 minute.
Prăjeşti ouăle ochiuri într-o tigaie de teflon, unsă cu foarte puţin ulei, pe care pui un capac. Adaugi ouăle ochiuri la fiecare porţie de spanac, direct în farfurie.
Pofta buna!