Spanac gratinat cu cascaval si ou

Printeaza

Spanac gratinat cu cascaval si ou din: spanac proaspăt, caşcaval, faina, zeama de lamaie, usturoi, unt, oua, sare, piper.

Spanac gratinat cu cascaval si ou

Ingrediente:

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 300 g caşcaval
  • 2 linguriţe făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 6 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl opăreşti în apă cu un praf de sare timp de 5 minute, apoi îl scurgi şi îl tai şuviţe.

Pui spanacul într-o cratiţă, cu o lingură de unt încălzit, presari peste el făina diluată cu puţină apă rece, us­turoiul zdrobit şi amesteci bine în timp ce se căleşte.

Adaugi apoi zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust, presari deasupra caşcavalul ras şi introduci vasul în cuptor pentru 10 minute.

Prăjeşti ouăle ochiuri într-o tigaie de teflon, unsă cu foarte puţin ulei, pe care pui un capac. Adaugi ouăle ochiuri la fiecare porţie de spa­nac, direct în farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.