Miel cu verdeturi ca in Ardeal
PrinteazaMiel cu verdeturi ca in Ardeal din: carne de miel, ceapă uscată, ceapă verde, usturoi verde, faina, suc de rosii, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1 ceapă uscată
- 3 legături de ceapă verde
- 3 legături de usturoi verde
- 1 lingură făină
- 3 linguri suc de roşii
- sare şi piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Porţionezi carnea de miel, o speli şi o pui la fiert, înăbuşită cu puţină apă, ulei, sare şi piper.
După ce a fiert înăbuşit timp de 1 oră, adaugi ceapa uscată, curăţată, spălată şi tăiată mărunt, apoi cureţi şi speli ceapa şi usturoiul verzi. Le tai în bucăţi de 4-5 cm lungime.
Mai adaugi apă şi laşi să fiarbă la foc mic, până este aproape gata. Dizolvi făina în sucul de roşii şi adaugi amestecul în cratiţă, apoi laşi să mai dea într-un clocot.
Dai apoi preparatul la cuptor timp de 30-40 de minute, iar în ultimul moment presari pătrunjel verde tocat.
Este un fel de mâncare delicios, care adună toate aromele primăverii într-o singură farfurie.
Poţi să serveşti preparatul cu mă-măliguţă şi smântână sau cu o pâine crocantă, coaptă în cuptor. Mai adaugi un pahar cu vin roşu curat, pe care îl închini în sănătatea tuturor mesenilor.
Miel cu verdeturi ca in Ardeal
Pofta buna!