Hamburger vegetarian cu linte si quinoa
PrinteazaHamburger vegetarian cu linte si quinoa din: linte roşie, fulgi de quinoa, ulei de măsline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, ou, pesmet, bicarbonat de sodiu (stins cu puţină zeamă de lămâie), sare, piper, ienibahar, boia dulce, usturoi pudră, chimen, oregano, turmeric, cimbru, pâine integrală cu secară, seminte, castravete verde/murat, salata verde, muştar.
Ingrediente:
- 150 g linte roşie
- 3 linguri pline cu fulgi de quinoa
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 3 fire de ceapă verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- sare, piper
- 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu (stins cu puţină zeamă de lămâie)
- 3 bobiţe ienibahar
- un praf de boia dulce
- un praf de cimbru
- un praf de usturoi pudră
- un praf de chimen
- un praf de oregano
- un praf de turmeric
Pentru servit:
- felii de pâine integrală cu secară
- seminţe
- 2 roşii
- 1 castravete verde/murat
- salată verde
- muştar
Mod de preparare:
Toci mărunt toate verdeţurile. Speli lintea şi o fierbi 20 de minute, apoi o scurgi bine şi o laşi la răcit.
Macini condimentele în râşniţă şi din ele pui în compoziţie numai 1/4 linguriţă (sau 1/2, dacă îţi place mai condimentat).
Amesteci bine verdeţurile, usturoiul tocat mărunt, morcovul ras fin, cu lintea şi condimentele, pui sare şi piper după gust, adaugi şi oul, pesmetul, fulgii de quinoa, apoi uleiul şi bicarbonatul stins cu 3 picături de zeamă de lămâie.
Din acest amestec formezi hamburgeri şi îi tăvăleşti cu grijă prin amestecul rămas.
Ii pui pe grătarul încins, uns cu puţin ulei. Coci hamburgerii pe ambele părţi, până se rumenesc.
Serveşti hamburgerii pe felii de pâine integrală, cu muştar, castraveţi proaspeţi şi roşii, salată sau în orice combinaţie doreşti.
Hamburger vegetarian cu linte si quinoa
Pofta buna!