Cartofi umpluti cu peste

Printeaza

Cartofi umpluti cu peste din: cartofi, ton, castraveti, patrunjel, ceapa, ulei, zeama de lamaie, masline, piper.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu peste

  • 4 cartofi
  • 175 g ton în ulei (conservă)
  • doi castraveţi muraţi sau în oţet
  • o lingură de pătrunjel verde (tocat)
  • o ceapă verde
  • două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline)
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • două măsline ne­gre (mamut)
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Mai întâi se fierb cartofii în coajă (e bine să ale­gem cartofi săpunari), care se curăţă apoi de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie pe lungime, după care se sco­besc uşor cu o linguriţă, dându-le o grosime egală, de aproximativ un centimetru – un centimetru şi jumătate.

Peştele se de bine legat, se mai adaugă, după gust, fie ulei de măsline, fie zeamă de lămâie. Cu această mixtură se umplu cartofii, care se garnisesc cu felioare de măsline negre şi frunzuliţe de pătrunjel. Se aşază pe un platou garnisit cu salată verde sau alte salate decorative (rucola etc.) şi se dlau la frigider. Se sen/esc ca aperitiv.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.