Cartofi umpluti cu peste
PrinteazaCartofi umpluti cu peste din: cartofi, ton, castraveti, patrunjel, ceapa, ulei, zeama de lamaie, masline, piper.
- 4 cartofi
- 175 g ton în ulei (conservă)
- doi castraveţi muraţi sau în oţet
- o lingură de pătrunjel verde (tocat)
- o ceapă verde
- două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline)
- o lingură de zeamă de lămâie
- două măsline negre (mamut)
- piper după gust
Mod de preparare:
Mai întâi se fierb cartofii în coajă (e bine să alegem cartofi săpunari), care se curăţă apoi de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie pe lungime, după care se scobesc uşor cu o linguriţă, dându-le o grosime egală, de aproximativ un centimetru – un centimetru şi jumătate.
Peştele se de bine legat, se mai adaugă, după gust, fie ulei de măsline, fie zeamă de lămâie. Cu această mixtură se umplu cartofii, care se garnisesc cu felioare de măsline negre şi frunzuliţe de pătrunjel. Se aşază pe un platou garnisit cu salată verde sau alte salate decorative (rucola etc.) şi se dlau la frigider. Se sen/esc ca aperitiv.
Poftă bună!