Rata la cuptor cu varza rosie, mere si cuisoare

Printeaza

Rata la cuptor cu varza rosie, mere si cuisoare din: raţă, mere acre, morcov, ceapă, vin rosu, unt, prune uscate, sare, piper, mustar, zahar, varza rosie, piper, zeama de lamaie, cuişoare.

Rata_la_cuptor_cu_varza_rosie_mere_si_cuisoare

Ingrediente:

  • 1 raţă de aproximativ 2,5-3 kg
  • 2 mere acre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 200 ml vin roşu
  • 100 g unt
  • 200 g prune uscate
  • sare
  • piper
  • muştar
  • zahăr

Pentru garnitură:

  • 1 varză roşie
  • 2 mere acre
  • 50 g unt
  • 250 ml apă
  • 150 ml vin roşu
  • 2 linguri zahăr
  • piper
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2-3 cuişoare

Mod de preparare:

Cureţi-raţa, o speli şi o usuci. Condimentezi cu sare, piper şi o linguriţă de muştar, după care o pui la rece.

Cureţi merele, le tai cubuleţe, le căleşti în unt, apoi adaugi ceapa şi morcovul tocate mărunt. Stingi cu 2-3 lin­guri cu vin roşu şi condimentezi cu sare, piper şi zahăr.

Umpli raţa cu acest amestec, apoi o aşezi într-un vas, cu piep­tul în jos şi adaugi restul de vin îndoit cu apă.

Acoperi cu capac şi laşi la cuptor 30 de minute, întorci raţa şi mai laşi la cuptor pentru 30 de minute. Iei capacul, întorci raţa şi laşi la cuptor încă 30 de minute.

Iei capacul, întorci raţa din nou cu pieptul în jos şi laşi să se rume­nească aproximativ 30 de minu­te, stropind din când în când cu sosul din tavă.

In acest sos adaugi prunele uscate, spălate şi lăsate peste noapte în apă rece.

Căleşti varza în unt. Adaugi merele rase, cuişoarele pisate, apa, vinul, zahărul şi zeama de lămâie. Căleşti aproximativ 40 de minute, apoi adaugi sare şi piper după gust.

Rata la cuptor cu varza rosie, mere si cuisoare

Rata_la_cuptor_cu_varza_rosie_mere_si_cuisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.