Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean

Printeaza

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de berbec
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 300 g varză albă
  • 300 g roşii
  • 2 ardei graşi
  • 2 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 1 ţelină mică
  • 3 cartofi
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 l borş

Mod de preparare:

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean: Opăreşti carnea spălată şi o tai în bucăţi, apoi o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu 3 l de apă şi sare.

Cât timp fierbe carnea, cureţi, speli şi toci le­gumele.

Intr-o cratiţa cu puţin ulei încins, pui la călit morcovii, albitura, ţelina, ar­deii graşi, varza.

După ce le­gumele s-au înmuiat, adaugi bulionul.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi ingredientele călite şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi, lăsând legumele să fiarbă împreună cu carnea, timp de 20 de minute.

Borşul îl fierbi separat şi îl adaugi în ciorbă odată cu roşiile spălate şi tăiate în bucăţi.

Laşi să mai dea în câteva clocote şi iei oala de pe foc.

Potriveşti gus­tul de sare şi serveşti ciorba cu verdeaţă spălată şi tocată mărunt.

 

 

Ciorba arabeasca de berbecut

Ciorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara. Ingrediente: 500 g carne de berbecuţ,  tăiată bucăţi mici 1 cană ulei 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 2-3 roşii 1 lămâie 1 cană paste sare ardei roşu sau scorţişoară   Mod de […]

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec. Ingrediente: 2,5 kg spanac 3 kg iaurt 200 g ceapă 4 ouă 150 g făină 250 g smântână 100 g ceafă de berbec Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.