Dovlecei cu pui, branza si rozmarin
PrinteazaDovlecei cu pui, branza si rozmarin din: dovlecei, carne tocată de pui, suc de roşii, brânză grasă sau caşcaval, pesmet, ceapă, morcov, rozmarin, condimente pentru carne tocată, mărar, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 250 g carne tocată de pui
- 250 ml suc de roşii
- 50 g brânză grasă sau caşcaval
- 2 linguri pesmet
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 linguriţă rozmarin
- 1 linguriţă condimente pentru carne tocată
- 1 legătură mărar
- ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Pui la încins 2-3 linguri de ulei într-o tigaie, iar între timp toci ceapa, apoi o căleşti în uleiul încins.
Laşi ceapa la călit 2-3 minute, timp suficient pentru ca aceasta să se înmoaie puţin, după care adaugi morcovul dat pe râzătoare şi o parte din pulpa de dovlecel.
Căleşti maximum 5 minute- umplutura pentru dovlecei, apoi adaugi carnea tocată de pui.
Căleşti puţin umplutura la foc mediu, apoi adaugi condimentele şi 100 ml suc de roşii, atunci când carnea de pui începe să-şi schimbe culoarea (adică să se albească).
Mai laşi umplutura pentru dovlecel la foc, doar până când aceasta începe să dea în clocot. După aceea iei umplutura pentru dovlecei de pe foc, adaugi mărarul tocat mărunt şi amesteci bine.
Speli dovleceii şi îi tai în jumătăţi (pe lungime). Scobeşti-de pulpă jumătăţile de dovlecei, cu ajutorul unei linguriţe, le sărezi şi le întorci cu faţa în jos, pentru a elimina excesul de apă.
Iei jumătăţile de dovlecei câTe au stat la scurs minimum 10 minute şi le tapetezi cu pesmet.
Apoi umpli trei dintre jumătăţile de dovlecei cu carnea de pui şi deasupra pui un strat de brânză dată pe râzătoare. A patra jumătate de dovlecel o tai şi o aşezi peste brânza rasă.
Intr-un vas termorezistent pui restul de suc de roşii, rozmarinul, sare şi piper, apoi adaugi dovleceii umpluţi.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu, încingi cuptorul şi laşi dovleceii umpluţi cu pui la cuptor, un sfert de oră (la foc mediu).
După aceea scoţi vasul, înlături folia de aluminiu, reintroduci vasul şi îl mai laşi la cuptor 10 minute.
Dovlecei cu pui, branza si rozmarin
Pofta buna!