Sufleu de dovlecel cu paine, telemea si lapte
PrinteazaSufleu de dovlecel cu paine, telemea si lapte din: dovlecei, oua, miez de paine, lapte, telemea, unt, ulei, piper, sare.
Ingrediente:
- 200 g dovlecei
- 3 ouă
- 50 g miez de pâine
- 150 ml lapte
- 100 g telemea
- 50 g unt
- 1 lingură ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii tăiaţi rondele îi căleşti uşor în ulei, apoi îi scoţi şi îi pui în vasul de copt uns cu unt. Presari pe lângă dovlecei miezul de pâine înmuiat în lapte şi presezi.
Gălbenuşurile bătute bine le ames- teci cu telemeaua rasă, piper şi sare, apoi adaugi albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia peste dovlecei şi dai vasul la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu, apoi 15 minute la foc mare. După coacere, laşi vasul 5 minute în cuptor, după care poţi servi.
Pofta buna!