Placinta cu urda, gris si visine
PrinteazaPlacinta cu urda, gris si visine din: făină, ou, zahăr, untură sau margarină, zahăr vanilat, coaja de lamaie, smântână sau caimacul de pe lapte, praf de copt, sare, urdă, vişine, gris.
- 300 g făină
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 100 g untură sau 150 g margarină
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1 lingură smântână sau caimacul de pe lapte
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 g urdă
- 100 g smântână
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lămâie (coaja rasă)
- 500 g vişine
- 1 lingură griş
Pentru pandişpan:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Freci într-un castron untura sau margarina cu zahărul, zahărul vanilat, oul, smântână, praful de copt, sarea şi adaugi treptat făina.
Amesteci la început cu lingura de lemn, apoi frămânţi cu. mâna un aluat potrivit.
Il dai la frigider, învelit într-o folie, până pregăteşti umplutura.
Baţi ouăle cu o furculiţă şi le amesteci.cu celelalte ingrediente. Speli bine vişinele sub jetul de apă şi le scoţi sâmburii. Le laşi să se scurgă bine.
Baţi albuşurile tare cu sarea şi adaugi pe rând zahărul. încorporezi apoi gălbenuşurile şi, la final, făina în ploaie.
Intinzi aluatul fraged în tava tapetată cu hârtie de copt, presari vişinele pudrate cu griş, peste vişine torni umplutura de urdă şi deasupra compoziţia de pandişpan.
Coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la foc mediu.
După ce plăcinta s-a răcit, o porţionezi.
Placinta cu urda, gris si visine
Pofta buna!