Tort cu banane, ciocolata si crema de alune

Printeaza

Tort cu banane, ciocolata si crema de alune din: ouă, alune prăjite şi măcinate, pesmet, făină, zahăr pudră, zahăr vanilat, lămâie, zahăr, cafea neagră, unt, coniac, frişcă, banane, ciocolata amaruie.

Tort_cu_banane_ciocolata_si_crema_de_alune

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 300 g alune prăjite şi măcinate
  • 50 g pesmet
  • 100 g făină
  • 300 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie mare

Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 100 g alune prăjite şi măcinate
  • 150 g zahăr
  • 150 ml cafea neagră
  • 200 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 ml coniac

Pentru sirop:

  • 125 g zahăr
  • 150 ml apă

Pentru decor:

  • 400 ml frişcă
  • 2 banane
  • 100 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Amesteci gălbenuşurile cu zahă­rul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă şi zeama, de lămâie. Adaugi alunele, pesmetul şi făina.

La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute. Torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată şi coci la foc potrivit.

Laşi să se răcească, tai apoi blatul în două foi, pe care le însiropezi cu sirop făcut din apă şi zahăr (pe foc) şi le umpli cu cremă.

Amesteci ouăle cu zahărul, za­hărul vanilat, cafeaua şi alunele, apoi aşezi vasuf pe baie de aburi, până când se leagă compoziţia.

Laşi să se răcească, adaugi untul şi coniacul şi amesteci până obţii o cremă spumoasă. Ornezi tortul cu frişcă, peste care aşezi bucăţele de banane şi pre­sari ciocolată rasă.

Tort cu banane, ciocolata si crema de alune

Tort_cu_banane_ciocolata_si_crema_de_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.