Tort cu banane, ciocolata si crema de alune
PrinteazaTort cu banane, ciocolata si crema de alune din: ouă, alune prăjite şi măcinate, pesmet, făină, zahăr pudră, zahăr vanilat, lămâie, zahăr, cafea neagră, unt, coniac, frişcă, banane, ciocolata amaruie.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 300 g alune prăjite şi măcinate
- 50 g pesmet
- 100 g făină
- 300 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lămâie mare
Pentru cremă:
- 2 ouă
- 100 g alune prăjite şi măcinate
- 150 g zahăr
- 150 ml cafea neagră
- 200 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 ml coniac
Pentru sirop:
- 125 g zahăr
- 150 ml apă
Pentru decor:
- 400 ml frişcă
- 2 banane
- 100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă şi zeama, de lămâie. Adaugi alunele, pesmetul şi făina.
La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute. Torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată şi coci la foc potrivit.
Laşi să se răcească, tai apoi blatul în două foi, pe care le însiropezi cu sirop făcut din apă şi zahăr (pe foc) şi le umpli cu cremă.
Amesteci ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, cafeaua şi alunele, apoi aşezi vasuf pe baie de aburi, până când se leagă compoziţia.
Laşi să se răcească, adaugi untul şi coniacul şi amesteci până obţii o cremă spumoasă. Ornezi tortul cu frişcă, peste care aşezi bucăţele de banane şi presari ciocolată rasă.
Tort cu banane, ciocolata si crema de alune
Pofta buna!