Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume
PrinteazaCiorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume din: ţelină, patrunjel, ardei grasi, ceapa, cartofi, stevie, loboda, marar, leuştean, mazăre, suc de roşii, condiment vegetal, sare, piper, borş de casă, oua.
Ingrediente:
- 1 ţelină mică
- 1 pătrunjel
- 2 ardei graşi
- 2 cepe mici
- 5 cartofi
- 2 legături ştevie
- 1 legătură de lobodă
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de leuştean
- 1 cană de mazăre
- suc de roşii
- condiment vegetal
- sare
- piper
- ulei
- 2 litri borş de casă
- 3 ouă
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi dai pe râzătoare morcovii, ţelina şi pătrunjelul. Cureţi ceapa şi ardeii graşi şi îi tai fâşii.
Pui toate zarzavaturile într-o oală încărcată pe jumătate cu apă, adaugi mazărea congelată şi laşi la fiert. Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi adaugi în oală.
După ce au fiert zarzavaturile, adaugi sucul de roşii, condimentul vegetal şi sare, după gust. Separat, faci tăiţeii de casă. Pui un ou, un praf de sare, un strop de ulei şi făină cât cuprinde oul.
Faci un aluat, pe care îl întinzi şi îl tai franjuri. Pui borş, după gust Prăjeşti ouăle bătute, într-o tigaie apoi laşi la rece şi tai omleta fâşii pe care le adaugi în ciorbă.
Când dă în fiert, adaugi tăiţeii, ştevia şi loboda tăiată mărunt, apoi mărarul şi leuşteanul rupt în bucăţi.
Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume
Pofta buna!