Cremes cu frisca si vanilie
PrinteazaCremes cu frisca si vanilie din: oua, gelatina, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, foi de cremeş.
Ingrediente:
- 12 ouă
- 2 plicuri gelatină
- 1 l frişcă lichidă
- 14 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- foi de cremeş
Mod de preparare:
Pentru mai puţine persoane se pot înjumătăţi cantităţile.
Separi ouăle, gălbenuşurile le pui peste gelating înmuiată după instrucţiunile de pe plic, cu două ligguri de zahăr şi esenţa de vanilie. Le pui pe foc mic, până se dizolvă gelatina.
Frişca o baţi bine şi o laşi la rece, până baţi albuşurile spumă tare, împreună cu 12 linguri de zahăr, în albuşul bătut adaugi frişca şi gălbenuşurile cu gelatina şi amesteci totul bine, însă cu grijă.
Compoziţia obţinută o torni în ramă, peste o foaie de cremeş. Din cealaltă foaie sfărâmi cel puţin jumătate peste cremă.
Pofta buna!
Bun, bun. Imi place 🙂