Branza Raclette cu cartofi fierti

Printeaza

Branză Raclette cu cartofi fierţi din: cartofi, sare, chimen, branza raclette, castraveti, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, sunca, arpagic.

Ingrediente:Branza Raclette cu cartofi fierti

  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • 1 linguriţă chimen
  • 1,2 kg şvaiţer sau brânză franţuzească Raclette
  • câte un borcan mic de castraveţi comişon,
  • cepe mici,
  • ştiuleţi de porumb
  • dovleac dulce acrişor
  • cca. 250 g carne slabă (şuncă)
  • 1 legătură arpagic

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în apă cu puţină sare şi chimen.

Intre timp, înde­părtaţi coaja brânzei şi aşezaţi-o îm­preună cu restul ingredientelor pe un platou.

Spălaţi arpagicul, apoi tăiaţi-l ru­louri şi puneţi-le într-un castronaş.

Scurgeţi cartofii, eventual îndepărtaţi-le coaja şi, în funcţie de mărimea lor, tăia­ţi-i în două, în patru sau lăsaţi-i întregi.

Puneţi brânza într-o tigaie şi lăsaţi-o să se topească 3-4 minute.

Turnaţi-o peste cartofi şi combinaţi-o cu restul in­gredientelor după cum doriţi.

Branza Raclette cu cartofi fierti

Branza_Raclette_cu_cartofi_fierti

Poftă bună!

 


 

poate te intereseaza si:

Sufle de cartofi cu branza dulce

Sufleu de cartofi cu branza dulce

Sufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g făină 3 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se […]

Cartofi dulci umpluti cu branza dulce

Cartofi dulci umpluti cu branza dulce

Cartofi dulci umpluti cu branza dulce din: cartofi, oua, branza dulce, sare, unt, faina, lapte sau smantana, marar, cimbru. Ingrediente: 12-14 cartofi mari 3 ouă 300 g brânză dulce sare 2 linguri cu unt 2 linguri cu făină 1 cană cu lapte nefiert sau smântână mărar tocat 1 lingură cu cimbru măcinat (opţional)   Mod […]

Cartofi cu branza rasa la cuptor

Cartofi cu branza rasa la cuptor

Cartofi cu branza rasa la cuptor din: cartofi, ulei, oua, branza, smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei (sau unt) 2-4 ouă 150 g brânză rasă 4-5 linguri smântână   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se curătă şi se taie în rondele subfiji (4-5 mm). Ouăle se coc în cuptor […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • raclette retete

1 comentariu

  1. Costa branza asta… asa ca ma las pagubasa cu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.