Macrou cu orez si sos
PrinteazaMacrou cu orez si sos din: orez pentru sushi, boabe de edamamme, sos teriyaki, usturoi, lamaie, macrou afumat, ceapa verde, pasta wasabi.
- 300g de orez pentru sushi
- 200g boabe de edamame
- 150ml de sos teriyaki
- 1 căţel mare de usturoi, zdrobit
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 4 fileuri de macrou afumat, fără piele
- 4 cepe verzi, tăiate în două şi tocate pe lungime în fâşii
- pastă wasabi, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând boabele de edamamme în oală în ultimele 3 minute.
Intre timp, amestecă sosul teriyaki, usturoiul, coaja rasă şi zeama de lămâie, încinge o tigaie nonaderentă la foc mediu spre mare. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge macroul cu puţin sos preparat anterior şi prăjeşte-l, cu pielea în jos, 1-2 minute.
Intoarce peştele pe partea cealaltă şi adaugă sosul în tigaie, dă-l în clocot şi apoi lasă-l să fiarbă 1-2 minute. Peştele se va încălzi, iar sosul se va îngroşa.
Pune orezul în boluri şi adaugă câte un fileu de macrou în fiecare. Stropeşte mâncarea cu sosul din tigaie şi presară deasupra ceapa verde. Serveşte cu puţină pastă wasabi.
Macrou cu orez si sos
Pofta buna!