Peste cu sos alb si lamaita
PrinteazaPeste cu sos alb si lamaita din: peşte file sau felii, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapă verde, vin alb, boabe de piper, suc de lamie, frunze de lămâiţă.
- 1 kg peşte file sau felii
- sare, piper
- 4 linguri făină
- 8 linguri ulei de măsline
- 7-8 fire de ceapă verde tăiată mărunt (cu tot cu partea albă)
- 1/2 cană vin alb
- boabe de piper
- 2 linguri făină
- sucul de la 1/2 lămâie
- 3 linguri frunze de lămâiţă, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Condimentezi cu sare şi piper peştele şi-i treci apoi prin cele 4 linguri de făină. îl pui într-o tigaie aderentă, împreună cu uleiul şi prăjeşti uşor peştele pe amândouă părţile.
Transferi uleiul rămas într-o cratiţă. Sotezi ceapa şi stingi cu vinul, apoi adaugi câteva boabe de piper zdrobite.
Dizolvi cele 2 linguri de făină în sucul de lămâie şi, dacă e necesar, mai adaugi puţină apă. Pui compoziţia în cratiţă, apoi presari frunzele de lămâiţă şi mişti cratiţa.
Adaugi şi peştele. Mai laşi 10 minute, să se lege sosul şi să se întrepătrundă aromele. Serveşti peştele alături de legume fierte (broccoli, morcov, fasole verde).
Peste cu sos alb si lamaita
Pofta buna!