Supa de urzici secuiasca Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 g orez Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile. Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, piperul şi puţin oţet. Baţi smântână cu […]
Supa secuiasca cu vita cu cartofi
PrinteazaSupa secuiasca cu vita cu cartofi din: rasol de vită sau antricot moale, zarzavat pentru supă, cartofi, cub de supă, ou, untură, chiflă, făină, ceapă.
Ingrediente:
- 1/4 kg rasol de vită sau antricot moale
- 1/4 kg zarzavat pentru supă
- 1/4 kg cartofi
- 1 cub de supă
- 1 ou
- 1 lingură de untură
- 1 chiflă
- 2 linguri de făină
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Supa secuiasca cu vita cu cartofi: Carnea se curăţă şi se macină împreună cu o jumătate de ceapă şi cu chifla înmuiată, se adaugă sarea, piperul, făina, ouăle, se amestecă bine şi se formează perişoare.
In oala pentru supă se prăjeşte în untură ceapa rămasă, răzuită, se presară boia, se adaugă 1 litru de apă, iar când începe să fiarbă punem cubul de supă.
Când acesta s-a dizolvat, punem perişoarele şi le fierbem la foc-domol, foarte încet.
După 30 de-minute adăugăm cartofii curăţaţi, tăiaţi cuburi, şi continuăm fierberea până ce cartofii devin moi.
Este o supă foarte gustoasă şi săţioasă.
Tocana secuiasca cu berbecut si smantana
Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2-3 cepe puţin untură 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri oţet după gust piper 1 pahar apă Mod de preparare: Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care […]
Supă de Linte Roșie cu Ghimbir
Supă de Linte Roșie cu Ghimbir din: linte rosie, supa, ceapa, usturoi, ghimbir, morcovi, rosie, curcuma, chimen, ulei, sare, piper, coriandru. Combinând proprietățile nutritive ale lintei roșii cu aroma picantă și revigorantă a ghimbirului, această supă nu doar că încălzește, dar oferă și o gamă impresionantă de beneficii pentru sănătate. Ușor de preparat și incredibil […]
Pofta buna!