Supa de prune cu scortisoara

Printeaza

Supa de prune cu scortisoara din: prune, smântână, făină, scorţişoară, zahăr cubic, sare.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg prune
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 1 linguriţă (pentru cafea) de scorţişoară mă­cinată
  • 3 bucăţi de zahăr cubic
  • sare după gust

 

 

Mod de preparare Supa de prune cu scortisoara:

Prunele coapte, spălatel fără sâmburi, se taie cubuleţe şi se fierb cu scorţişoară, sare, zahăr, într-o cantitate mică de apă, până ce devin moi.

Intre timp, făina se freacă cu smântâna, până ce se obţine o compoziţie netedă, fără cocolaşe, care se diluează şi sa toarnă peste prunele fierte, adăugând apă, ca supa să ajungă pentru 4 farfurii.

După ce a dat un clocot, supa este gata. Dacă prunele nu sunt destul de acri- şoare, se poate adăuga o lingură de soc de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.