Supa de vita cu zarzavat si gulie
PrinteazaSupa de vita cu zarzavat si gulie din: rasol de vită, oase, zarzavat, ţelină, gulie, cepe, usturoi, pastă de ardei, piper boabe, ouă, făină, ulei, pătrunjel verde, sare, piper măcinat.
Ingrediente:
- 700 g rasol de vită
- 1 kg oase
- 200 g zarzavat
- 1 ţelină
- 1 gulie
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- pastă de ardei
- piper boabe
- 3 ouă
- 200 g făină
- 2 linguri de ulei
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Carnea şi oasele spălate se pun la fiert în multă apă rece, iar când începe să fiarbă, se îndepărtează spuma formată. Se pune sare şi se fierbe aproximativ 1 oră la foc domol.
Se introduce zarzavatul curăţat şi tăiat felii, ţelina, gulia şi se condimentează cu piper boabe, puţină pastă de ardei, 1/2 căţel de usturoi şi 1 ceapă.
Se fierbe mai departe la foc domol .până ce toate componentele devin moi, după care se strecoară, iar 2/3 din rasol se macină.
Ceapa rămasă se taie mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă şi se prăjeşte carnea tocată, se presară piper măcinat, sare, restul de usturoi şi jumătate din pătrunjelul verde tăiat mărunt.
Când se răceşte, se amestecă bine cu 1 ou crud. Din făină, 1 ou şi 1 vârf de cuţit de sare se frământă un aluat tare, care se întinde subţire.
Pe o jumătate din pătura obţinută se pun grămăjoare de pastă de carne, la distanţe egafe, care se ung roată cu ou.
Se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat întins şi se apasă bine cu degetele pe lângă grămăjoare. Se taie în triunghiuri, iar colţunaşii obţinuţi se fierb în supa strecurată.
Inainte de a servi supa, carnea rămasă se taie în cuburi, se pune în supă împreună cu zarzavatul fiert şi se presară pătrunjel verde, tăiat mărunt.
Supa de vita cu zarzavat si gulie
Pofta buna!