Supa cu gulii si patrunjel verde
PrinteazaSupa cu gulii si patrunjel verde din: gulii, untură, oase de viţel, unt, făină, oua, pătrunjel verde, frişcă, sare.
Ingrediente:
- 300 g gulii
- 20 g untură
- 500 g oase de viţel
- 40 g unt
- 30 g făină
- 2 gălbenuşuri
- pătrunjel verde
- 3 linguri de frişcă
- sare
Mod de preparare:
Guliile curăţate se taie fâşii subţiri şi se călesc cu sare, în untură. Se stinge cu 1 l apă şi se fierb împreună cu oasele de viţei.
Se pregăteşte un rântaş cu unt şi pătrunjel verde tăiat mărunt, se toarnă în supă şi se fierbe. Inainte de a servi supa, se adaugă gălbenuşurile frecate cu frişcă.
Este mai gustoasă şi mai aspectuoasă dacă se presară deasupra pătrunjel verde tăiat mărunt şi un gălbenuş de ou fiert, trecut prin sită.
Pofta buna!