Supa de ciuperci cu oase de vitel

Printeaza

Supa de ciuperci cu oase de vitel din: oase de viţel sau vită, zarzavat, ciuperci, unt, făină, lapte, smântână, piper, sare.

Supa de ciuperci cu oase de vitel

Ingrediente:

  • 1/2 kg oase de viţel sau vită
  • 150 g zarzavat
  • 150 g ciuperci
  • 30 g unt
  • 30 g făină
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Oasele se fierb cu zarzavatul şi sa strecoară zeama. Ciu­percile se taie mărunt sau se dau prin maşina de tocat car­ne.

Din unt şi făină se prepară un rântaş alb, care se stinge cu lapte şi zeamă. Se adaugă ciupercile, pătrunjelul verde tăiat mărunt, sare, se lasă să fiarbă puţin şi ulterior se drege cu smântână.

Smântână poate fi frecată în castronul pentru supă cu un gălbenuş de ou, iar peste ea se toarnă supa. Se serveşte cu crochete de chiflă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.