Supa de ciuperci cu oase de vitel
PrinteazaSupa de ciuperci cu oase de vitel din: oase de viţel sau vită, zarzavat, ciuperci, unt, făină, lapte, smântână, piper, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg oase de viţel sau vită
- 150 g zarzavat
- 150 g ciuperci
- 30 g unt
- 30 g făină
- 200 ml lapte
- 100 ml smântână
- piper
- sare
Mod de preparare:
Oasele se fierb cu zarzavatul şi sa strecoară zeama. Ciupercile se taie mărunt sau se dau prin maşina de tocat carne.
Din unt şi făină se prepară un rântaş alb, care se stinge cu lapte şi zeamă. Se adaugă ciupercile, pătrunjelul verde tăiat mărunt, sare, se lasă să fiarbă puţin şi ulterior se drege cu smântână.
Smântână poate fi frecată în castronul pentru supă cu un gălbenuş de ou, iar peste ea se toarnă supa. Se serveşte cu crochete de chiflă.
Pofta buna!